Over Ons

Serena4Business

Serena4Business is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht naar mijn levensdoel. Mijn persoonlijke levensdoel is om mensen te helpen om te leven als de complete mens die zij van oorsprong zijn en hen te leren hun volle potentieel te benutten.

Tijdens mijn zoektocht heb ik een aantal ontdekkingen gedaan die mij erg hebben geholpen in mijn leven en werk en die ik graag via Serena4Business met je deel.

Lees meer

De naam Serena

Toen ik op zoek was naar een naam voor mijn onderneming kwam de naam ‘Serena’ al snel bij mij op. ‘Serena’ komt van sereen en betekent onder meer zuiver, helder, rustig, harmonieus, gemoedsrust, kalm, vredig en persoonlijke groei.
Dit betekent voor mij precies wat ik mijn klanten toewens en waar het voor mij persoonlijk om draait.

Ondernemen met Pit

Met het woord ‘Pit’ in de slogan ‘Onderneem met Pit’ bedoel ik:

 • Ondernemen vanuit je persoonlijke identiteit
 • Je passie/ bevlogenheid/jouw persoonlijke kern
 • Het DNA van je bedrijf, dat in een zaadje zit wat na het zaaien als vanzelf opkomt en vrucht draagt.
Serena4Business - Missie icoon

Missie

Ik help jou graag om alles uit jezelf en je onderneming te halen zodat jij met plezier en voldoening de ondernemer kunt zijn die jij wilt zijn.


Serena4Business - Visie icoon

Visie op ondernemen

 • Je hebt zelf de sleutels van je groei en succes in de hand
 • Ondernemen draait om relaties. Relatie met jezelf, je klanten, medewerkers en andere stakeholders
 • Succes is een optelsom van een heldere richting, een positieve instelling en sterke ondernemersvaardigheden

Kernwaarden

Helder en duidelijk

 • Werken vanuit vertrouwen
 • Ik vertel wat ik ga doen en doe wat ik heb toegezegd

Verbondenheid

 • Jouw vraag is mijn zorg
 • Ik ben pas tevreden wanneer jij dat bent
 • Ik ga uit van winst voor jou èn voor mij

Compassie

 • Ik geef je het beste wat ik hebben aan tijd, aandacht en kwaliteit
 • Ik werk zorgvuldig en met respect voor wie jij bent en waar je staat


Even kennismaken met Wendy Kotterink Serena4Business - Wendy Kotterink

Ik ben Wendy Kotterink, grondlegger en drijvende kracht achter Serena4Business.
Mijn achtergrond is bachelor psycholoog, adviseur, dieptecoach en trainer. Ik heb jarenlange ervaring met diepgaande persoonlijke ontwikkeling en identiteitsvorming, zowel als ervaringsdeskundige als in de rol van professional. Mensen omschrijven mij als gedreven, grondig en ook speels.

Effectieve methodes

Als coach en trainer werk ik met methodes die diepgaand werken, zoals NLP, Voice-Dialogue en mijn zelf ontwikkelde methode Mentaal Transformatie Programmering (MTP) waarmee je eenvoudig en snel overtuigingen kunt ombuigen van niet helpend naar helpend en ondersteunend. Deze methode is zo simpel, dat mijn klanten in beginsel steeds zeggen: zo simpel kan het toch niet zijn? Gelukkig hoeft veranderen niet lang te duren of moeilijk/pijnlijk te zijn.

Ondernemerschap

In mijn laatste baan als opleidingsadviseur zocht ik voor de klant steeds de juiste oplossing bij de opleidingsvraag. Ik werd mij er echter steeds meer van bewust dat ik zelf een actieve bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van mensen. Starten als zelfstandig coach en trainer was daarom voor mij een logische volgende stap.

Om mijzelf een stevige start te geven heb ik mij intensief verdiept in de succesprincipes van Napoleon Hill en andere succesgoeroes. Ik heb daarbij niet alleen kennis opgedaan, maar heb mij deze kennis ook eigen gemaakt.


Kenmerken werkwijze

Gericht op duurzame verandering


Enthousiast & gedreven


Onconventionele, uitdagende aanpak


Praktijkgericht


Betrokken


Pragmatisch

profile-pic

Daadkrachtig en vertrouwd

Ik heb Wendy's aanpak ervaren als direct effectief, kundig, open en met lef. Zij luisterde goed, en toonde zich daadkrachtig. De methode was verrassend en direct en bij mij zeer effectief. Het contact met Wendy voelde vanaf het begin vertrouwd genoeg om persoonlijke dingen te bespreken.

Cindy van de Sanden
profile-pic

Zinvol en direct de diepte in

Ik heb de sessies ervaren als zeer zinvol, emotioneel en direct de diepte in (waar je in een reguliere coaching/ therapie een aantal sessies voor nodig hebt). Ik was sceptisch voorafgaand maar als je je overgeeft gebeurt er inderdaad wat en heeft het effect.

Lily van der Broeke
profile-pic

Combinatie van luchtigheid en diepgang

Wendy weet op een luchtige manier te bewerkstelligen dat je heel diep binnen jezelf je gevoelens naar boven kan halen.

Coachee (uit evaluatie)
profile-pic

Vinden van de vraag achter de vraag

Wendy's kracht ligt vooral in het vinden van de vraag achter de vraag en de passende oplossing hierbij. Daarbij ligt haar focus sterk op zelfontwikkeling, wat ze koppelt aan een onwrikbaar geloof en een portie lef en doorzettingsvermogen.

Uit een Linkedin aanbeveling
profile-pic

Veel ruimte gevend voor wat in het moment nodig is

Wendy heeft een vriendelijk vasthoudende, integere werkwijze, die veel ruimte laat voor wat er op(in) het moment nodig is. Daarbij is zij gedegen, gedreven, deskundig, vriendelijk, open en gaat voor optimaal resultaat voor jou.

Bart Durand
profile-pic

Enthousiast en een positieve instelling

Ik stel prijs op Wendy's enthousiasme en positieve instelling. Ze heeft een groot vermogen tot het geven en nemen van to the point feedback. Haar vermogen om ad hoc en zonder vaste processen werk te verrichten is eveneens groot.

Uit een Linkedin aanbeveling
profile-pic

Betrouwbaar en betrokken

Wendy komt serieus en betrokken over, voor 200 procent betrouwbaar als mens en als professional. Dit komt door een combinatie van zuiverheid, integriteit, liefde en blijheid.

Lily van der Broeke